Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα χειροποίητα γεμιστά λαζάνια, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα σκληρό ζυμάρι.
- Σε ένα μπρίκι στεγνώνουμε το σαφράν (ή ζαφορά). Το χτυπάμε στο γουδί να γίνει σκόνη και το διαλύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Το ρίχνουμε στη χλωρή και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και γεμίζουμε σε σχήμα καραμέλας.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
- Σουρώνουμε και περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
- Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρούλα Κουσουλίνη που μοιράστηκε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Αστυπάλαια.


