Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι.
- Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Το βράζουμε για 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσει ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πανσέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
- Το μείγμα θα είναι σφιχτό σαν το μείγμα του κεφτέ.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
- Αφού κρυώσει καλά το λάχανο, αφαιρούμε ένα φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
- Ρολάρουμε όπως στους ντολμάδες και με την ένωση προς τα κάτω τους βάζουμε σε σειρά στην κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου για 10 λεπτά, σβήνουμε με το μισό κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τις ντομάτες και το μπούκοβο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα.