Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πρώτα σε ένα γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνει πάστα.
- Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μέρη.
- Κόβουμε 5 κομμάτια μεμβράνη και τα τυλίγουμε όπως το μωσαϊκό.
- Στρίβουμε τις άκρες, ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα λουκάνικου.
- Τα διατηρούμε για 2 μέρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη.
- Τα λουκάνικα, επειδή είναι χωρίς έντερο, απλά τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε σε σάλτσα με ζυμαρικά, ριζότο, πολέντα, σαν γέμιση για πίτα κτλ.