Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι 1/4 φλ. από το λάδι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλά να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι στα λαχανικά για να αποβάλλουν πιο εύκολα την υγρασία τους.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο λάδι (3/4 φλ.) και τα χτυπάμε όλα με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το τυρί (κρατάμε 1 φλ. φέτα για το τελείωμα), τα λαχανικά, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τέλος το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Ο χυλός που σχηματίζεται πρέπει να είναι λίγο πιο αραιός από το μείγμα για κέικ.
- Όσο πιο αραιός, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πίτα.
- Αλείφουμε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τη βάση του με καλαμποκάλευρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λεπτή στρώση.
- Αν δεν έχουμε αρκετά μεγάλο ταψί, χωρίζουμε τη μπατζίνα σε δύο μικρότερα ταψιά.
- Θέλουμε η πίτα να μην ξεπερνάει στο ύψος το 1,5 με 2 εκ..
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκορπάμε κομματάκια βουτύρου στην επιφάνειά της.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180°C βαθμούς, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η πίτα και από πάνω και από κάτω.