"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 πιπεριές χρωματιστές (ψιλοκομμένες σε καρέ ή φέτες)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 500 γραμ. φέτα σκληρή και στεγνή (σε τρίμματα)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5½ φλ. αλεύρι χωριάτικο (ή μισό μισό με καλαμποκάλευρο)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ μπούκοβο
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
  • 2-3 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 2-3 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • λάδι και καλαμποκάλευρο για το ταψί

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ο χυλός πρέπει να είναι αραιός

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Μπατζινα με τυρι

    Μπατζινα με τυρι

    Αυτή η συνταγη για τυροπιτα μπατζινα ευκολη με τυρι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους που έχει γεύση θεϊκή και μυρίζει Ελλάδα.

    Για το μιγμα

    • Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγανι 1/4 φλ. από το λαδι.
    • Προσθέτουμε το κρεμμυδι και τις πιπεριες να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
    • Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλά να εξατμιστούν τα υγρά τους.
    • Προσθέτουμε λίγο αλατι στα λαχανικα για να αποβάλλουν πιο εύκολα την υγρασία τους.
    • Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγα, το γαλα, το υπόλοιπο λαδι (3/4 φλ.) και τα χτυπάμε όλα με το συρμα.
    • Προσθέτουμε το τυρι (κρατάμε 1 φλ. φετα για το τελείωμα), τα λαχανικα, το σκορδο, τα μυρωδικά, αλατι, πιπερι, μπουκοβο και τέλος το αλευρι.
    • Ανακατεύουμε απαλά.
    • Ο χυλός που σχηματίζεται πρέπει να είναι λίγο πιο αραιός από το μειγμα για κεικ.
    • Όσο πιο αραιός, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πιτα.
    • Αλείφουμε ένα ρηχό και μεγάλο ταψι με λίγο ελαιολαδο και πασπαλίζουμε τη βάση του με καλαμποκαλευρο.
    • Αδειάζουμε το μιγμα σε λεπτή στρώση.
    • Αν δεν έχουμε αρκετά μεγάλο ταψι, χωρίζουμε τη μπατζίνα σε δύο μικρότερα ταψιά.
    • Θέλουμε η πιτα να μην ξεπερνάει στο ύψος το 1,5 με 2 εκ..
    • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φετα και σκορπάμε κομματάκια βουτύρου στην επιφάνειά της.
    • Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχαρα του φορνου στους 180°C βαθμούς, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η πιτα και από πάνω και από κάτω.

    Αν σας άρεσε, δείτε ακόμα,

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×