Μπατζινα με τυρι
Μπατζινα με τυρι
Αυτή η συνταγη για τυροπιτα μπατζινα ευκολη με τυρι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους που έχει γεύση θεϊκή και μυρίζει Ελλάδα.
Για το μιγμα
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγανι 1/4 φλ. από το λαδι.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδι και τις πιπεριες να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλά να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε λίγο αλατι στα λαχανικα για να αποβάλλουν πιο εύκολα την υγρασία τους.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγα, το γαλα, το υπόλοιπο λαδι (3/4 φλ.) και τα χτυπάμε όλα με το συρμα.
- Προσθέτουμε το τυρι (κρατάμε 1 φλ. φετα για το τελείωμα), τα λαχανικα, το σκορδο, τα μυρωδικά, αλατι, πιπερι, μπουκοβο και τέλος το αλευρι.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Ο χυλός που σχηματίζεται πρέπει να είναι λίγο πιο αραιός από το μειγμα για κεικ.
- Όσο πιο αραιός, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πιτα.
- Αλείφουμε ένα ρηχό και μεγάλο ταψι με λίγο ελαιολαδο και πασπαλίζουμε τη βάση του με καλαμποκαλευρο.
- Αδειάζουμε το μιγμα σε λεπτή στρώση.
- Αν δεν έχουμε αρκετά μεγάλο ταψι, χωρίζουμε τη μπατζίνα σε δύο μικρότερα ταψιά.
- Θέλουμε η πιτα να μην ξεπερνάει στο ύψος το 1,5 με 2 εκ..
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φετα και σκορπάμε κομματάκια βουτύρου στην επιφάνειά της.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχαρα του φορνου στους 180°C βαθμούς, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η πιτα και από πάνω και από κάτω.