Εκτέλεση
Για την τραγανή και εύκολη πίτα μπατζίνα με τυρί φέτα, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι 1/4 φλ. από το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλά να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στα λαχανικά για να αποβάλλουν πιο εύκολα την υγρασία τους. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο λάδι (3/4 φλ.) και τα χτυπάμε όλα με το σύρμα. Προσθέτουμε το τυρί (κρατάμε 1 φλ. φέτα για το τελείωμα), τα λαχανικά, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά. Ο χυλός που σχηματίζεται πρέπει να είναι λίγο πιο αραιός από το μείγμα του κέικ. Όσο πιο αραιός, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πίτα.
Αλείφουμε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τη βάση του με καλαμποκάλευρο. Αδειάζουμε το χυλό σε λεπτή στρώση. Αν δεν έχουμε αρκετά μεγάλο ταψί, χωρίζουμε τη μπατζίνα σε δύο μικρότερα ταψιά. Θέλουμε η πίτα να μην ξεπερνάει στο ύψος το 1,5-2 εκ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκορπάμε κομματάκια βουτύρου στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για περίπου 45΄, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα στους 180 °C, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η πίτα και από πάνω και από κάτω.
Αγαπάτε τις αυθεντικές γεύσεις; Εδώ σας έχω όλες τις παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!