Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
Video
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα σε μία βαθιά κατσαρόλα το κατσίκι με μπόλικο νερό να μαλακώσει.
- Όταν γίνει το κρέας, το βγάζουμε σε μία πιατέλα και κρατάμε το ζωμό.
- Βράζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό για περίπου 30′ να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το βρασμένο κατσίκι.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, τη ντομάτα, το καρότο, το σέλινο, τον πελτέ και το ζωμό του κρέατος.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα λόπια με το κατσίκι να βράσουν για 40′ περίπου, σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει η Ροδίτικη φασολάδα.
- Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου».
Tips
- Εναλλακτικά όλο το φαγητό μπαίνει σε βαθύ ταψί και ψήνεται στον ξυλόφουρνο.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Κ. Θαρενή από την Καταββιά της Ρόδου και την ευχαριστούμε πολύ.