Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να καεί ελαφρά η φλούδα και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
- Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
- Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και αφαιρούμε τη φλούδα.
- Τις απολαμβάνουμε σκέτες ή περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε κανέλα.
Tips
- Αποφύγετε να βράζετε τις γλυκοπατάτες, γιατί στο βράσιμο σκάνε και απορροφούν νερό.
- Η γλυκοπατάτα είναι πιο μαλακή και μαγειρεύεται πιο γρήγορα από την κανονική πατάτα.
- Λευκή ή πορτοκαλί, έχουν υπέροχη γεύση και τρώγονται ιδανικά σκέτες ψητές. Στα νησιά, οι μαμάδες ψήνουν γλυκοπατάτες πολύ συχνά, γιατί είναι ιδανική τροφή για παιδιά.
- Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος και τη φρεσκάδα της γλυκοπατάτας. Είναι έτοιμη όταν τρυπιέται εύκολα και η σάρκα της μοιάζει με πουρέ.
- Μια ψητή γλυκοπατάτα μπορεί να σερβιριστεί χαραγμένη στη μέση με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί, για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.
- Οι γλυκοπατάτες, κυρίως οι πορτοκαλί, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, προσφέροντας θρεπτικά οφέλη για όλη την οικογένεια.









