Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα ισορροπημένο πλήρες γεύμα προσφέροντας μας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά στην αναλογία που τα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας. Μας προσφέρει επίσης βιταμίνη D, Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδαργυρο, καθώς και πλήθος αντιοξειδωτικών από τα λαχανικά που περιλαμβάνονται. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο χρώμα από τα λαχανικά βάλετε στην τορτιγια σας, τόσες περισσότερες υπερπολύτιμες πολυφαινόλες θα προσλάβετε.
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες λεπτές.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για 3΄, προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄επιπλέον.
- Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά για 5΄ να κρυώσουν.
- Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας.
- Βουτυρώνουμε το ταψί, προσθέτουμε τη μισή ντομάτα στο ταψί.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και από τις δυο πλευρές τις τορτίγιες.
- Γεμίζουμε με τα λαχανικά, ισομοιράζουμε το τυρί και τη γαλοπούλα στις τορτίγιες.
- Τυλίγουμε και ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.
- Αφού τυλίξουμε όλες τις τορτίγιες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ντομάτα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 °C μεσαία σχάρα για 20΄.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως, πριν κρυώσουν οι τορτίγιες όσο είναι ζουμερές και λαχταριστές, με πράσινη σαλάτα.