Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ONION RINGS
- Διαλέξτε κρεμμύδια στρογγυλά μεγάλα.
- Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες οριζόντιες, δαχτυλίδια, με πάχος περίπου λίγο μικρότερο από 1 εκ.
- Χωρίζουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών με τα δάχτυλα.
- Τα απλώνουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ξύδι.
- Ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σαν να αχνίζουμε.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε το χυλό μπύρας τελευταία στιγμή.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας να πετύχουμε έναν αραιό χυλό.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα γιατί όταν τηγανιστεί ο χυλός δεν θα είναι τραγανός.
- Ζεσταίνουμε πλασωτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα μέχρι να κάψει.
- Με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα τα onion rings και τα βουτάμε στο χυλό να ντυθούν καλά γύρω γύρω.
- Κουνάμε να φύγει ο περιττός χυλός από κάθε ροδέλα κρεμμυδιού και τα βουτάμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε να ροδίσουν ολόγυρα.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα onion rings.
- Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από το λάδι τα onion rings σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσει το περιττό λάδι.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι όσο είναι ζεστά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με ντιπ της αρεσκείας μας.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για τα τέλεια τραγανά onion rings, επιλέγουμε γλυκά κρεμμύδια και μεγάλα σε μέγεθος.
- Αφού τα κόψουμε και τα χωρίσουμε 1-1 δαχτυλίδι, πετάμε το κέντρο τους ή το χρησιμοποιούμε σε άλλη χρήση.
- Ο χυλός πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για πιο φουσκωτό αποτέλεσμα.
- Στο χυλό χρησιμοποιήστε μια απαλή μπύρα.
- Για να γίνουν τραγανά και τέλεια, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το χυλό.
- Όσο ανακατεύουμε τόσο πιο μαστιχωτά θα γίνουν μετά το τηγάνισμα.
- Όταν χαθεί το αλεύρι στα υλικά, είναι έτοιμος ο χυλός. Σταματάμε το ανακάτεμα.
- Τηγανίζουμε τα onion rings λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.
- Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
- Αρωματίστε το χυλό με βότανα ή μπαχαρικά.