• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
524

Για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το αποθηκεύουμε για λίγο στο ψυγείο.

    Για το κουρκούτι

    Ξεκινάμε το κουρκούτι με μπύρα για τηγάνισμα, βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.

    Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα τον αραιό χυλό.

    Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. 

    Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. 

    Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.

    Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι, καλαμάρι κτλ σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.

    Το βουτάμε στο κουρκούτι. 

    Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει ο περιττός χυλός. 

    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    Ποια συνταγή με κουρκούτι προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται