Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ εκτός από τις 3 κουταλιές νερό.
- Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε για 3 ημέρες να μαριναριστεί στον πάγκο.
- Βάζουμε όλα τα μαριναρισμένα υλικά σε δυνατό μπλέντερ, και πολτοποιούμε το μείγμα όσο πιο πολύ γίνεται.
- Προσθέτουμε νερό χλιαρό για να αραιώσουμε τη σύσταση και για καλύτερη πολτοποίηση της μουστάρδας.
- Δοκιμάζουμε τη γεύση της μουστάρδας και στρώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας με πιο πολύ μέλι, πιο πολύ ξύδι κλπ.
- Αφού πολτοποιηθούν τα υλικά, τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μήνες.
- Η σπιτική μουστάρδα πρέπει να μείνει 2-3 ημέρες στο ψυγείο για να πέσει η ένταση.
- Στην αρχή μόλις τη φτιάξετε είναι πολύ δυνατή μετά από 2 ημέρες στο ψυγείο η γεύση μαλακώνει.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα όπως λέγεται δίνει το έντονο κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα.
- Η πάπρικα δίνει ένταση στη γεύση, στην επίγευση και στο χρώμα, οπότε μπορείτε να προσθέσετε λίγη.
- Δώστε στη μουστάρδα το άρωμα και τη γεύση που αγαπάτε.
- Φτιάξτε την πρώτη φορά τη βασική συνταγή για σπιτική μουστάρδα και μετά αρχίστε να βάζετε τις πινελιές σας:
- Μουστάρδα με σκόρδο, μουστάρδα με χρένο, μουστάρδα με βαλσάμικο ξίδι, μουστάρδα με βότανα κλπ.
- Σιναπόσπορο θα βρείτε ανοιχτόχρωμο και σκουρόχρωμο. Ο σκούρος σιναπόσπορος είναι πιο καυτερός.
- Συνοδεύστε τις ζουμερές σας μοσχαρίσιες μπριζόλες ή όποιο άλλο κρεατικό σας αρέσει.