Συνταγή για τζατζίκι με καρότο και αρώματα δυόσμου για ένα κρεμώδες ντιπ.

Συνταγή για τζατζίκι με καρότο και αρώματα δυόσμου για ένα κρεμώδες ντιπ.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
1

Για το τζατζίκι καρότου

  • 300 γρ. καρότο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 300 γρ. γιαούρτι διπλοστραγγιστό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες ξίδι
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • Φύλλα δυόσμου
  • Φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και κρατάμε λίγο τριμμένο καρότο για το σερβίρισμα.

    Αλατίζουμε το υπόλοιπο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

    Στη συνέχεια, το πιέζουμε και το στύβουμε με τα χέρια να αποβάλει όλα τα υγρά του.

    Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στεγνό καρότο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

    Αφήνουμε το τζατζίκι καρότου στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα, για να κρυώσει και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

    Βάζουμε το τριμμένο καρότο που κρατήσαμε περιμετρικά σε ανοιχτό πιάτο και στη μέση απλώνουμε το τζατζίκι με κουτάλι.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, ανθό αλατιού και ρίγανη.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται