Ξινομυζήθρα με σκορδάτο γιαούρτι και ψητά ντοματίνια με βότανα. Τέλειο ορεκτικό που το συνοδεύεις με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.

Ξινομυζήθρα με σκορδάτο γιαούρτι και ψητά ντοματίνια με βότανα. Τέλειο ορεκτικό που το συνοδεύεις με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ξινομυζήθρα με γιαούρτι και ψητά ντοματίνια

  • 300 γρ. ντοματίνια κατακόκκινα
  • 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι επιλογής μας
  • 200 γρ. μαλακή ξινομυζήθρα
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο πέστο βασιλικού
  • Ψημένο ψωμί ή πίτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί σε μια στρώση.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καψαλιστεί η φλούδα τους.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να βγάλουν λίγους ζωμούς στο ταψί.

    Πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και παίρνουμε την ψημένη σάρκα τους.

    Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κ.σ. από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύουμε.

    Τέλος, ενσωματώνουμε την ξινομυζήθρα ανακατεύοντας.

    Απλώνουμε το μείγμα τυριού σε πιάτο και κάνουμε στο κέντρο ένα κοίλωμα, όπου βάζουμε τα ντοματίνια.

    Γαρνίρουμε με λίγο πέστο και περιχύνουμε με λίγα υγρά από το ταψί.

    Σερβίρουμε με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται