Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Πρώτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.
- Στο μπλέντερ βάζουμε λάδι, γιαούρτι, τυρί και αλάτι. Τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μόλις μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
- Αν η ζύμη κουρού είναι υγρή, πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη ολικής για 10΄ να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 40-50 γραµ. Τα πατάμε στα χέρια να γίνουν πλακέ. Γεμίζουμε με μουστάρδα και λουκάνικο ψιλοκομμένο.
- Κλείνουμε και τσιμπάμε τις ενώσεις. Τα αραδιάζουμε σε μικρό ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30΄ να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε, αλείφουμε με γάλα ή διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Τα λουκανικοπιτάκια με κουρού ολικής αφού τα γεμίσετε και πριν τα ψήσετε, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Θα τα ψήσετε παγωμένα από την κατάψυξη, για 5΄επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.