"
Φτιάξτε τώρα την αφράτη, θρυμματιστή, πεντανόστιμη και εύκολη ζύμη κουρού με γιαούρτι!

Φτιάξτε τώρα την αφράτη, θρυμματιστή, πεντανόστιμη και εύκολη ζύμη κουρού με γιαούρτι!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 πίτα

Για τη ζύμη κουρού με γιαούρτι

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 συσκ. γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η ζύμη να να μην κολλάει στα χέρια

    Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄

    Χαράζουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο

    Για τη ζύμη κουρού με γιαούρτι

    Βάζουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ.

    Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι για την εύκολη ζύμη κουρού με γιαούρτι από την Αργυρώ.

    Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.

    Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

    Πρέπει να είναι εύπλαστη, αφράτη και απαλή σαν δέρμα μωρού.

    Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

    Πλάθουμε δύο μπάλες ζύμης, πατάμε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν πλακέ και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα.

    Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30´, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.

    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα δύο φύλλα με χοντρό πλάστη.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Αν πρόκειται να κάνουμε πίτα με την νόστιμη ζύμη κουρού με γιαούρτι, το πάχος του κάθε φύλλου πρέπει να είναι περίπου 0,3 χιλιοστά, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.

    Δε ξεχνάμε στη μεγάλη πίτα να χαράξουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο σε μερικά σημεία.

    Ανάλογα την προτίμηση σας το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ.

    Για να γυαλίζει το φύλλο, αλείφουμε πριν το ψήσιμο με διάλυμα αυγού, γάλα ή και τα δυο μαζί.

    Όταν καλοψηθεί και ροδίσει, είναι αφράτη, θρυμματιστή και πεντανόστιμη.

    Είναι ιδανική για πίτες ανοιχτές ή μισοσκεπασμένες.

    Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γεμίστε την ζύμη με γιαούρτι με ό,τι έχετε στο ψυγείο.

    Λαχανικά, τυριά ή περισσεύματα φαγητού. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×