• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
29
  • 250 γραµ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γλ. κοφτό baking
  • 25 γραµ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραµ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο λιωμένο και κρύο)
  • 150 γραµ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • σουσάμι ή μαυροσίσαμο
  • Για τη γέμιση
  • 6 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 2 κ.σ μουστάρδα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λουκανικοπιτάκια

    Πρώτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.

    Στο μπλέντερ βάζουμε λάδι, γιαούρτι, τυρί και αλάτι. Τα χτυπάμε να ενωθούν.

    Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μόλις μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

    Αν η ζύμη κουρού είναι υγρή, πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι.

    Αφήνουμε τη ζύμη ολικής για 10΄ να ξεκουραστεί.

    Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 40-50 γραµ. Τα πατάμε στα χέρια να γίνουν πλακέ. Γεμίζουμε με μουστάρδα και λουκάνικο ψιλοκομμένο.

    Κλείνουμε και τσιμπάμε τις ενώσεις. Τα αραδιάζουμε σε μικρό ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30΄ να ροδίσουν.

    Αν θέλουμε, αλείφουμε με γάλα ή διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.

    Τα λουκανικοπιτάκια με κουρού ολικής αφού τα γεμίσετε και πριν τα ψήσετε, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Θα τα ψήσετε παγωμένα από την κατάψυξη, για 5΄επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται