Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
- Για το vegan ντιπ με χούμους και καραμελωμένο φινόκιο,
- Κόβουμε πρώτα το φινόκιο σε καρέ.
- Το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά περίπου, να καραμελώσουν και να ροδίσουν.
- Έτσι θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα για χούμους με καραμελωμενο φινόκιο.
- Αφήνουμε τα χούμους με καραμελωμένο φινόκιο να κρυώσουν.
- Για το χούμους με καραμελωμένο φινόκιο
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το φινόκιο να καραμελώσει σωστά από όλες τις πλευρές.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό μικρό τηγάνι.
- Κόβουμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το χούμους, προσθέτουμε το φινόκιο, τα φουντούκια, το μπούκοβο.
- Γαρνίρουμε με φύλλα από φινόκιο και σερβίρουμε το χούμους με καραμελωμένο φινόκιο με αλμυρά κράκερ.