Φανταστικό vegan dip που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ετοιμάστε το στο πι και φι και απολαύστε το με αλμυρά κράκερ

Φανταστικό vegan dip που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ετοιμάστε το στο πι και φι και απολαύστε το με αλμυρά κράκερ

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
3

Για το χούμους με καραμελωμένο φινόκιο

  • 1 μεγάλη ρίζα φινόκιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκ. χούμους
  • 1/2 φλ. φουντούκια (ψημένα)
  • Λίγο μπούκοβο
  • Για το σερβίρισμα
  • Αλμυρά κράκερ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χούμους

    Για το vegan ντιπ με χούμους και καραμελωμένο φινόκιο,

    Κόβουμε πρώτα το φινόκιο σε καρέ.

    Το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

    Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά περίπου, να καραμελώσουν και να ροδίσουν.

    Έτσι θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα για χούμους με καραμελωμενο φινόκιο.

    Αφήνουμε τα χούμους με καραμελωμένο φινόκιο να κρυώσουν.

    Για το χούμους με καραμελωμένο φινόκιο

    Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το φινόκιο να καραμελώσει σωστά από όλες τις πλευρές.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό μικρό τηγάνι.

    Κόβουμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το χούμους, προσθέτουμε το φινόκιο, τα φουντούκια, το μπούκοβο.

    Γαρνίρουμε με φύλλα από φινόκιο και σερβίρουμε το χούμους με καραμελωμένο φινόκιο με αλμυρά κράκερ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται