Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί για 1 λεπτό και να γίνει κρέμα το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
- Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
- Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
- Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης των 35-40 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπάλες.
- Τα βουτάμε στο σουσάμι, να κολλήσει στην κορυφή, και αραδιάζουμε τα τυρόψωμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραιά μεταξύ τους.
- Μπορούμε όμως να τα πλάσουμε σε ότι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Εξωτερικά έχουν τραγανή κρούστα και μέσα γίνονται πολύ αφράτα.
- Ζεστά γίνονται ανάρπαστα τα τυρόψωμα γιατί είναι πεντανόστιμα.