Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα
- Βάζουμε στο μπλέντερ 2 κ.σ. από τον λιναρόσπορο και τον αλέθουμε όσο πιο λεπτό γίνεται.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: αλεσμένο και ολόκληρο λιναρόσπορο, chia, κολοκυθόσπορο, σουσάμι και μαυροσίσαμο, κινόα και μια πρέζα αλάτι.
- Περιχύνουμε τα υλικά με 1 φλυτζάνι νερό.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για κράκερ να σταθεί το λιγότερο για 20’.
- Μετά από 20′ το μείγμα μοιάζει κολλώδες.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε σε λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε τα κράκερ για 20′.
- Όσο ακόμα είναι μαλακό το μείγμα το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε τα κράκερ σε επιθυμητά κομμάτια μικρά ή μεγάλα.
- Αναποδογυρίζουμε τα κράκερ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα κράκερ να κρυώσουν τελείως και τα συντηρούμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.
- Συνόδεψε τα, με τυρί κρέμα ή απόλαυσε τα στο πρωινό σου. Ταιριάζουν πολύ με χούμους ή άλλο ντιπ της αρεσκείας σου.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Μπορείτε να μουλιάζετε όλους τους καρπούς από το προηγούμενο βράδυ.
- Γενικά όσο περισσότερη ώρα τα μουλιάζετε με το νερό τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα κράκερ. Όμως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο σε χαμηλό φούρνο για να στεγνώσουν και να φύγει όλη η υγρασία.
- Τα κράκερ δεν φουσκώνουν. Οπότε, στο πάχος που θα στρώσετε στο ταψί, σε αυτό θα παραμείνουν.
- Αν θέλετε μπορεί να φτιάξετε πιο χοντρά κρακεράκια.
- Μπορείς να προσθέσεις: Παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο, βότανα ή αποξηραμένα λαχανικά όπως κρεμμύδι και σκόρδο. Επίσης μπορείς και αλεσμένα αποξηραμένα φύκια, ή και διατροφική μαγιά αν θέλεις να δώσεις γεύση τυριού στα κράκερ.