Τα κράκερ με super foods, σου δίνουν ενέργεια και φέρνουν κορεσμό. Διάλεξε ποια υλικά σου αρέσουν και φτιάξε την δική σου εκδοχή.

Τα κράκερ με super foods, σου δίνουν ενέργεια και φέρνουν κορεσμό. Διάλεξε ποια υλικά σου αρέσουν και φτιάξε την δική σου εκδοχή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
75
  • 1/2 φλ. λιναρόσπορο ωμό
  • 1/2 φλ. σπόρους chia
  • 1/2 φλ. κολοκυθόσπορο
  • 1/2 φλ. σουσάμι και μαυροσίσαμο
  • 1/4 φλ. κινόα
  • Λίγο ανθό αλατιού
  • 1 φλ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα

    Βάζουμε στο μπλέντερ 2 κ.σ. από τον λιναρόσπορο και τον αλέθουμε όσο πιο λεπτό γίνεται.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: αλεσμένο και ολόκληρο λιναρόσπορο, chia, κολοκυθόσπορο, σουσάμι και μαυροσίσαμο, κινόα και μια πρέζα αλάτι.

    Περιχύνουμε τα υλικά με 1 φλυτζάνι νερό.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για κράκερ να σταθεί το λιγότερο για 20’.

    Μετά από 20′ το μείγμα μοιάζει κολλώδες.

    Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε σε λεπτή στρώση.

    Ψήνουμε τα κράκερ για 20′.

    Όσο ακόμα είναι μαλακό το μείγμα το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε τα κράκερ σε επιθυμητά κομμάτια μικρά ή μεγάλα.

    Αναποδογυρίζουμε τα κράκερ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά.

    Αφήνουμε τα κράκερ να κρυώσουν τελείως και τα συντηρούμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.

    Σερβίρουμε με φυτικό τυρί κρέμα ή φυτικό γιαούρτι και κόκκινα φρούτα.

    Μυστικό

    Μπορείτε να μουλιάζετε όλους τους καρπούς από το προηγούμενο βράδυ.

    Γενικά όσο περισσότερη ώρα τα μουλιάζετε με το νερό τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα κράκερ. Όμως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο σε χαμηλό φούρνο για να στεγνώσουν και να φύγει όλη η υγρασία.

    Τα κράκερ δεν φουσκώνουν. Οπότε, στο πάχος που θα στρώσετε στο ταψί, σε αυτό θα παραμείνουν.

    Αν θέλετε μπορεί να φτιάξετε πιο χοντρά κρακεράκια.

    Μπορείς να προσθέσεις

    Παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο, βότανα

    Αποξηραμένα λαχανικά όπως κρεμμύδι ή σκόρδο

    Αλεσμένα αποξηραμένα φύκια, ή και διατροφική μαγιά αν θέλεις να δώσεις γεύση τυριού στα κράκερ.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται