Κέικ μπανάνας εύκολο

Κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εάν έχεις πολύ ώριμες μπανάνες και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, αυτή είναι η συνταγή γι’ σένα!

Εύκολη
0:50

12

5 λεπτά

45 λεπτά

Κέικ μπανάνας ευκολο χωρίς ζάχαρη του Γιάννου Βαλιάνου | Κέικ μπανανα χωρίς μιξερ Μπανανοκεικ του γιαννου στο argiro.gr

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
    3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.
    4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

    1. Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.
    2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
    3. Προσθέτουμε στο μίγμα τα χτυπημένα αυγά.
    4. Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει καλά όλο το μίγμα.
    5. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
    6. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας.
    7. Ανακατεύουμε απαλά  από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    8. Το ρίχνουμε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.
    9. Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.
    10. Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια.
    11. Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο μίγμα.
    12. Βάζουμε την φόρμα  στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.
    13. Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο
    14. Εάν μείνει μίγμα επάνω στο μαχαίρι  τότε θέλει και άλλο λίγο ψήσιμο.
    15. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.

Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο!

Απόρρητο