Κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη
Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα το κέικ χωρίς ζάχαρη με μπανάνα.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά.
Χτυπάμε με μιξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψει καλά όλο το μείγμα.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
Ρίχνουμε την ζύμη για το κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα. Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.
Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο ζυμάρι.
Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.
Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο
Εάν έχει μείνει επάνω στο μαχαίρι ζυμάρι τότε θέλει και άλλο ψήσιμο.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.
Βγάζουμε από την φόρμα και το απολαμβάνουμε για brunch, σνακ για το σχολείου ή τη δουλειά και φυσικά ένα υγιεινό κέρασμα για τα πάρτυ σας!
Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο για αυτή την υπέροχη συνταγή!
Εάν σας άρεσε αυτό το κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη, δοκιμάστε και την παρακάτω πεντανόστιμη, ελαφριά και εύκολη συνταγή με μέλι.