Κέικ με σπορέλαιο

Το πιο αφράτο κέικ με σπορέλαιο και πορτοκάλι.

Εύκολη
1:00

12

10 λεπτά

50 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Σε μπολ ανακατεύω με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
    2. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
    3. Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω.
    4. Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτω σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύω με το σύρμα.
    5. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω λίγο λάδι ελαφρύ σε μια φόρμα και την αλείφω πολύ καλά.
    6. Στη συνέχεια, την αλευρώνω, επίσης καλά.
    7. Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180°C βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.
    8. Για να δω αν είναι έτοιμο, μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι κι αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.
    9. Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα του κέικ.
    10. Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
    11. Αν θέλω, κοσκινίζω λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού.
    12. Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό ή αραιό θέλω το γλάσο, βάζω αντίστοιχα ζάχαρη άχνη ή χυμό πορτοκαλιού.
    13. Τέλος, ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.
    14. Πασπαλίζω με λίγη καρύδα και απολαμβάνω!

Ευχαριστούμε τον Ηλία Κλουβιδάκη για αυτή την υπέροχη συνταγή!

Απόρρητο