Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύω με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
- Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω.
- Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτω σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύω με το σύρμα.
- Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω λίγο λάδι ελαφρύ σε μια φόρμα και την αλείφω πολύ καλά.
- Στη συνέχεια, την αλευρώνω, επίσης καλά.
- Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180°C βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.
- Για να δω αν είναι έτοιμο, μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι κι αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.
- Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα του κέικ.
- Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
- Αν θέλω, κοσκινίζω λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό ή αραιό θέλω το γλάσο, βάζω αντίστοιχα ζάχαρη άχνη ή χυμό πορτοκαλιού.
- Τέλος, ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.
- Πασπαλίζω με λίγη καρύδα και απολαμβάνω!
Ευχαριστούμε τον Ηλία Κλουβιδάκη για αυτή την υπέροχη συνταγή!