Το πιο αφράτο κέικ με σπορέλαιο και πορτοκάλι με αρώματα που θα μείνουν αξέχαστα και αξίζει να δοκιμάσετε!

Το πιο αφράτο κέικ με σπορέλαιο και πορτοκάλι με αρώματα που θα μείνουν αξέχαστα και αξίζει να δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
33
  • 1 κούπα σπoρέλαιο
  • 1 ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα γκαζόζα
  • 1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powder
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Σε μπολ ανακατεύω με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.

    Προσθέτω το πορτοκαλί και συνεχίζω το ανακάτεμα.

    Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω.

    Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτω σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύω με το σύρμα.

    Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βούτυρο σε μια φόρμα και την αλείφω πολύ καλά.

    Στη συνέχεια, την αλευρώνω, επίσης καλά.

    Αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180°C βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.

    Για να δω αν είναι έτοιμο, μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι στο γλυκό κι αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.

    Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα του κέικ.

    Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.

    Αν θέλω, κοσκινίζω λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού.

    Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό ή αραιό θέλω το γλάσο, βάζω αντίστοιχα ζάχαρη άχνη ή χυμό πορτοκαλιού.

    Τέλος, ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο. 

    Πασπαλίζω με λίγη καρύδα και απολαμβάνω!

    Ευχαριστούμε τον Ηλία Κλουβιδάκη για αυτή την υπέροχη συνταγή!

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται