Το πιο αφρατο κεικ με σπορελαιο
Για το πιο αφρατο κεικ με σπορελαιο και πορτοκαλι,
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το πιο αφρατο κεικ με σπορελαιο και πορτοκαλι από την Αργυρω,
- Σε μπολ ανακατεύω με συρμα το σπορελαιο με τη ζαχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μειγμα για το κεικ να γίνει σαν κρεμα.
- Προσθέτω το πορτοκαλι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
- Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκαρυδο, τη γκαζοζα και μια πρέζα αλατι και ανακατεύω.
- Κοσκινίζω το αλευρι με το baking powder και τα προσθέτω σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύω με το συρμα.
- Μόλις απορροφηθεί το αλευρι από το μειγμα για κεικ, βάζω βουτυρο σε μια φορμα του κεικ και την αλείφω πολύ καλά.
- Στη συνέχεια, την αλευρώνω, επίσης, καλά.
- Αδειάζω το μειγμα για κεικ και ψήνω σε φουρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180°C βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.
- Για να δω αν είναι έτοιμο, μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαιρι στο γλυκό κι αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.
- Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω το πιο αφρατο κεικ με σπορελαιο για 10 λεπτά μέσα στη φορμα του κεικ.
- Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
- Αν θέλω, κοσκινίζω λίγη ζαχαρη αχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό ή αραιό θέλω το γλασο, βάζω αντίστοιχα ζαχαρη αχνη ή χυμό πορτοκαλιου.
- Τέλος, ρίχνω λίγη βανιλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλασο.
- Πασπαλίζω με λίγη καρυδα και απολαμβάνω!
Ευχαριστούμε τον Ηλία Κλουβιδάκη για αυτή την υπέροχη συνταγή!