Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά για το κέικ με blueberry, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Προσθέτουμε το λάδι στο βούτυρο κι ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 27X10 εκατ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C, αντιστάσεις, πάνω κάτω.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το λεμόνι – χυμό και ξύσμα, το γιαούρτι, τη βανίλια και τη σόδα.
- Με σύρμα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κι αναδιπλώνουμε το κέικ με σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι στο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα blueberries.
- Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα του blueberry κέικ.
- Το βάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το κέικ blueberry στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε η καρδιά του κέικ βάζοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο.
- Αν η λάμα βγει καθαρή από ζύμη, είναι έτοιμο!
- Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10′.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Αχνίζουμε το κέικ με μύρτιλα, με λίγη ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει.
ΜΥΣΤΚΟ
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι με ξυνόγαλο για πολύ αφράτο αποτέλεσμα.
- Όλα τα κέικ διατηρούνται ψημένα, αφού κρυώσουν και τα τυλίξουμε καλά, στην κατάψυξη.
- Μόλις το αποψύξεις είναι ολόφρεσκο.
- Εάν σου αρέσουν τα blueberries δοκίμασε και αυτή τη συνταγή για παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry.