Cake blueberry
Το blueberry cake είναι μια συνταγή για κέικ πρωτεΐνης που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Όλα τα υλικά για το κέικ με blueberry, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Προσθέτουμε το λάδι στο βούτυρο κι ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλευρι και το αλατι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 27 Χ 10 εκατ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C, αντιστάσεις, πάνω κάτω.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βουτυρο, το λαδι, τη ζαχαρη, τα αυγα, το λεμονι – χυμό και ξύσμα,το γιαούρτι, τη βανίλια και τη σόδα.
- Με σύρμα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κι αναδιπλώνουμε το κεικ με σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι στο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα blueberries.
- Απαλά αναδιπλώνουμε το μειγμα του blueberry κέικ.
- Το βάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το κέικ blueberry στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε η καρδιά του blueberry κεικ βάζοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο.
- Αν η λάμα βγει καθαρή από ζύμη, το blueberry cake είναι έτοιμο !
- Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10′.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Αχνίζουμε το κέικ με μύρτιλα , με λίγη ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει.
Tips
Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι με ξυνόγαλο για πολύ αφράτο αποτέλεσμα.
Όλα τα κεικ διατηρούνται ψημένα, αφού κρυώσουν και τα τυλίξουμε καλά, στην κατάψυξη.
Μόλις το αποψύξεις είναι ολόφρεσκο.
Εαν σου αρέσουν τα blueberries δοκίμασε και αυτή τη συνταγή για παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry για να απολαμβάνεις το αγαπημένο όση φρούτο όλο το χρόνο!