Αραμπιάτα

Πέννες αραμπιάτα μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, καυτερή πιπεριά και σκόρδο. Πικάντικη ιταλική συνταγή για πέννες Arrabbiata που γίνεται σε 15’. Απολαύστε την αμέσως όσο είναι ζεστές, ζουμερές και πικάντικες οι πέννες.

Δύσκολη
0:20

4

5 λεπτά

15 λεπτά

αραμπιάτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπούκοβο.
  2. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας καλά με την κουτάλα.
  5. Βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
  6. Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες πέννες στην σάλτσα και λίγο από το νερό με το οποίο έβρασαν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2′.
  7. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
  8. Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  9. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.
Απόρρητο