Πένες αραμπιάτα με καυτερή πιπεριά και σκόρδο που γίνονται σε 15’.

Πένες αραμπιάτα με καυτερή πιπεριά και σκόρδο που γίνονται σε 15’.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
55

Για τις πένες αραμπιάτα

  • 500 γρ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπούκοβο.

    Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.

    Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας καλά με την κουτάλα.

    Βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

    Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες πέννες στην σάλτσα και λίγο από το νερό με το οποίο έβρασαν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2′.

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

    Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται