Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
- Τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
- Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.