Ογκρατέν με ρύζι, λουκάνικα και τυρί, οικονομικό και γρήγορο φαγητό, με ό,τι μας περίσσεψε. Λίγο τυρί, λίγα αλλαντικά, ρύζι, αυγά και κρέμα. Χορταστικό και...

Ογκρατέν με ρύζι, λουκάνικα και τυρί, οικονομικό και γρήγορο φαγητό, με ό,τι μας περίσσεψε. Λίγο τυρί, λίγα αλλαντικά, ρύζι, αυγά και κρέμα. Χορταστικό και πανεύκολο πιάτο για όλες τις ώρες!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
2

Για το ογκρατέν με ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
  • 200 γρ. αρακά
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 300 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 λουκάνικα ψιλοκομμένα

Για το τελείωμα

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος light
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι

    Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.

    Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.

    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.

    Για το τελείωμα

    Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.

    Τα χτυπάμε με το σύρμα.

    Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.

    Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για κάθε είδος μαγειρέματος
    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται