Για το ρύζι
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
Για το τελείωμα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.