Κέικ απλό χωρίς μίξερ

Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για κάθε στιγμή. Δεν θα πιστεύεις πόσο αφράτο, μαλακό και εύκολο είναι!

Εύκολη
0:57

10

12 λεπτά

45 λεπτά

κέικ απλό χωρίς μίξερ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Μπορείς να δώσεις ό,τι αρώματα σου αρέσουν στο δικό σου κέικ χωρίς μίξερ. Βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα. Αρωμάτισέ το σύμφωνα με το γούστο σου.
    3. Βουτυρώνουμε με Lurpak soft και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκατ.
    4. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
    6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ºC.

ΚΕΪΚ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ

    1. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα σύρμα ανάδευσης ανακατεύουμε.
    2. Προσθέτουμε την ψιλή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
    3. Μόλις πάρει υγρασία η ζάχαρη από το βούτυρο τότε προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
    4. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, να γίνουν κρέμα.
    5. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
    6. Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
    7. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι ανακατεύοντας να διαλυθούν οι κόμποι του.
    8. Ρίχνουμε εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα ή με μια σπάτουλα.
    9. Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη βουτυρωμένη φόρμα.
    10. Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
    11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’.
    12. Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέντρο του με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε.
    13. Το αφήνουμε για 10’ στη φόρμα.
    14. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να στεγνώσει και να κρυώσει.

Tips

  • Από την ώρα που βάζετε τα διογκωτικά στο μίγμα, μην καθυστερήσετε να το βάλετε στο φούρνο.
  • Μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου κατά την διάρκεια του ψησίματος, για να ψηθεί σωστά.
  • Προθερμάνετε σωστά τον φούρνο πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο.
  • Μπορείτε να ψήσετε και στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC.
  • Ο φούρνος θέλει περισσότερο χρόνο για να προθερμανθεί στις αντιστάσεις. Γι’ αυτό ανάψτε τον πριν ξεκινήσετε την διαδικασία.
Απόρρητο