Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Ανακατεύουμε τα φυτικά τυριά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
ΖΥΜΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα 150 γραμ. αλεύρι (τα 3/4 δηλαδή του αλευριού) και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μια απαλή κι εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε σε μακρύ ρόλο και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
- Εναλλακτικά, ζυγίζουμε 12 κομμάτια των 35 γραμ.
- Πλάθουμε ομοιόμορφες μπάλες.
- Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες.
- Γεμίζουμε με λίγη γέμιση νηστίσιμων τυριών και κλείνουμε το τυροπιτάκι, τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστούν μέσα τα τυριά.
- Βουτάμε ανάποδα τα τυροπιτάκια μέσα σε λίγο νερό και αμέσως το βουτάμε σε ένα μπολ με σουσάμι.
- Με την ένωση προς τα κάτω, τα βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό ή στρωμένο με με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10’.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά.