Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΤΙ ΡΥΖΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΠΑ;
- Για να χυλώσει σωστά και να βγει όλο το άμυλο που θα δώσει κρεμώδη υφή χρησιμοποιούμε ιδανικά ρύζι γλασέ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και λίγο αλάτι κατά βούληση.
- Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε μέσα το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε την εστία και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει ,να χυλώσει και να αποβάλει όλο το άμυλο.
- Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει στην κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει και μαλακώσει το ρύζι θα πάρει κρεμώδη υφή το νερό.
- Τότε προσθέτουμε το λάδι και διορθώνουμε το αλάτι.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία.
- Στύβουμε μέσα λίγο λεμόνι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όσο είναι ζεστός.
- Σε πολλούς αρέσει πιο ζουμερός και σε πολλούς αρέσει πιο πηχτός αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του καθενός.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Ρύζι γλασέ
Tips
- Για πιο ζουμερή υφή συμπληρώστε 1/4 φλ νερό στην κατσαρόλα.