Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Λαδώνουμε με πινέλο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκατ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
- Τρίβουμε το 1 μήλο.
- Σε άλλο μπολ κόβουμε σε μικρά καρέ το μήλο.
ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα κι ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη σόδα κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο μήλο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
- Ακουμπάμε πάνω τα κομμένα μήλα και πιέζουμε ελαφρά να μπουν μέσα.
- Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 50’ μέχρι να ψηθεί σωστά στο κέντρο του.
- Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζουμε με άχνη.