Εύκολο κέικ μήλου νηστίσιμο, To μήλο σε συνδυασμό με τη κανέλα διασφαλίζει την υπέροχη γεύση του.

Εύκολο κέικ μήλου νηστίσιμο, To μήλο σε συνδυασμό με τη κανέλα διασφαλίζει την υπέροχη γεύση του.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 150 γρ. λάδι
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 μήλο
  • 250 γρ. φαρίνα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτη
  • 1 μήλο
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Λαδώνουμε με πινέλο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκατ.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º C αέρα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.

    Τρίβουμε το 1 μήλο.

    Σε άλλο μπολ κόβουμε σε μικρά καρέ το μήλο.

    Για το μείγμα

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα κι ανακατεύουμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη σόδα κι ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο μήλο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα.

    Ακουμπάμε πάνω τα κομμένα μήλα. Πιέζουμε ελαφρά να μπουν μέσα.

    Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 50’ μέχρι να ψηθεί σωστά στο κέντρο του.

    Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει τελείως.

    Πασπαλίζουμε με άχνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται