Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό.
- Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό που μούλιασαν.
- Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε την πανσέτα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φρέσκα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα πορτσίνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη γαβάθα.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.