Ιταλική μακαρονάδα με μανιτάρια

Ιταλική μακαρονάδα με μανιτάρια, ιδανική για ένα απολαυστικό γεύμα μέσα στην εβδομάδα.

Εύκολη
0:15

4 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

ιταλικη μακαροναδα με μανιταρια

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό.
    2. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό που μούλιασαν.
    3. Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε την πανσέτα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
    4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φρέσκα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
    5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
    6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα πορτσίνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
    7. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    8. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη γαβάθα.
    9. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
    10. Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απόρρητο