Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Αυτό το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας δεν είναι μόνο ιδανικό για όσους νηστεύουν, αλλά και για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη!

Εύκολη
1:05

10

5 λεπτά

1 ώρα

νηστισιμο κεικ σοκολατασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

    1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.
    2. Σε άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
    3. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, χτυπάμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    4. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύδι, το χυμό κι ανακατεύουμε.
    5. Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για λίγο.
    6. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε εναλλάξ με αλεύρι.
    7. Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι απαλά ενσωματώνουμε στο μείγμα
    8. Σε βουτυρωμένη ή λαδωμένη στρογγυλή φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα.
    9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
    10. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 150-160°C στη μεσαία σχάρα.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    1. Είναι έτοιμο, όταν βγαίνει από το κέντρο του καθαρή από ζύμη, η λάμα του μαχαιριού. Επίσης είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, σταθεροποιηθεί και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    2. Αφήνουμε να σταθεί για 15′ στη φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή, πάνω σε σχάρα.
      Πασπαλίζουμε σπασμένους ξηρούς καρπούς και καρύδα ή το απολαμβάνουμε σκέτο όλες τις ώρες της ημέρας.

Tips

  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φλυτζάνι χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς στο μίγμα μαζί με τη σοκολάτα.
Απόρρητο