Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπολ όλα τα υγρά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
Προσθέτουμε μέσα στα στερεά τα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα για το κέικ μας.
Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια, το κράνμπερι και τις σταφίδες.
Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ ή σε τετράγωνο ταψί 24 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου.
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Μυστικά
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45 λεπτά γιατί θα κάτσει ο όγκος του.
Αφήνουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας να κρυώσει.
Ξεφορμάρεται δύσκολα για αυτό θέλει λίγο προσοχή.
Το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμo.