Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει.
- Κόβουμε σε κομματάκια τα κρέατα.
- Ρίχνουμε το κρέας και τον κιμά και τα σοτάρουμε καλά.
- Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 15΄, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί και με λίγο νερό ακόμα.
- Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα.
Η ΖΥΜΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.
- Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε δύο φύλλα.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα, απλώνουμε το μίγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό.
ΨΗΣΙΜΟ-ΧΡΟΝΟΣ
- Χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1,5 ώρα.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.