Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΦΙΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΦΙΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΣΑΡΑΦΙΟΛΙΑ ΜΑΝΗΣ
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες.
- Χρειαζόμαστε 1 κιλό καθαρή σάρκα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σάρκα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας.
- Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε την γέμιση να μαλακώσει να γίνει σχεδόν κρέμα, να στεγνώσει & να πιει όλα τα υγρά της.
- Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την κανέλα και το σιμιγδάλι να τραβήξει τα περιττά υγρά.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε με ροδάκι φύλλα μακρόστενα 14×10 εκατ., ώστε όταν διπλώσουμε να γίνουν σχεδόν τετράγωνα.
- Βάζουμε 1 κουταλιά στεγνή γέμιση στην μισή πλευρά και βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο.
- Διπλώνουμε και σκεπάζουμε τη γέμιση.
- Τσιμπάμε λίγο τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
- Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι (να μισό σκεπάζει τα κομμάτια) και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση, για 1-1/2 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Είναι έτοιμα όταν ελαφρά ροδίσουν ομοιόμορφα και σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του φύλλου.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανελοζάχαρη (κρυσταλλική ζάχαρη) όσο είναι ζεστά για να κολλήσει.
Tips
- Είναι βασικό η γέμιση να είναι τελείως στεγνή για έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
- Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία.