Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και βράζουμε για δύο λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του αρχικού όγκου.
- Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά τη σάλτσα μέχρι το σημείο βρασμού και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια, ανακινώντας το σκεύος μέχρι να λιώσει και να δώσει λάμψη και βελούδινη υφή στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΣΟΛΟΜΟΣ
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή ένταση, σοτάρουμε τα φιλέτα για 2½ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα γύρω από το ψάρι.
- Γαρνίρουμε με λαχανικά.
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- Βυθίζουμε τα μικρά καρότα, με τη φλούδα, σε ένα μπολ με νερό. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με το θυμάρι.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με λίγο μέλι και τον χυμό λεμονιού.
- Τέλος, προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Τα λαχανικά διατηρούνται τραγανά. Αν τα προτιμάτε πιο μαλακά, μπορείτε να τα ζεματίσετε για 2-3 λεπτά πριν το σοτάρισμα.
- Σερβίρουμε τη γαρνιτούρα μαζί με τον σολομό και τη σάλτσα του.