Εκτέλεση
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να κόψει την παλαμίδα σε φέτες του 1 εκ.
Πλένουμε το ψάρι σε σουρωτήρι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. τις πατάτες, το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, την ντομάτα και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μουρέλα (φέτες) παλαμίδας μπήγοντάς τα στη σάλτσα.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα πάνω στο ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε στα πιάτα τις μερίδες με πατάτες και λίγη σάλτσα.
*Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024.