Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τα βάζουμε σε ταψί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και αφήνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και τα προσθέτουμε στο ταψί.
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λεμόνι το πορτοκάλι, λίγο αλάτι και πιπέρι, να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά στο ταψί.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες, να τραβήξουν όλα τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Δείτε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες.