Χειμωνιάτικα ρίζες με εσπεριδοειδή και βότανα, το απόλυτο συνοδευτικό!

Χειμωνιάτικα ρίζες με εσπεριδοειδή και βότανα, το απόλυτο συνοδευτικό!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τα χειμωνιάτικα λαχανικά

  • 2 κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 2 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 6 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 κλων. δεντρολίβανο
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 1 πορτοκάλι (χυμό)
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τα βάζουμε σε ταψί.

    Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και αφήνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και τα προσθέτουμε στο ταψί.

    Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λεμόνι το πορτοκάλι, λίγο αλάτι και πιπέρι, να ομογενοποιηθούν.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά στο ταψί.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.

    Ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες, να τραβήξουν όλα τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

    Δείτε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται