Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- Bάζουμε τον κιμά, τα δύο είδη πάπρικα, το σκόρδο, το καγιέν, το κρασί, τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, σαν φουντούκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα (με προσοχή γιατί τα κεφτεδάκια είναι πικάντικα).
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (κρατάμε ένα φλ. από το ζεστό νερό) και τα ξαναβάζουμε στην καυτή κατσαρόλα, όπως είναι ζεστά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και το μείγμα κρέμας.
- Με 2 πιρούνια γρήγορα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ώστε με την θερμοκρασία της κατσαρόλας να ψηθεί το αυγό και να κρεμόσουν τα ζυμαρικά.
- Ραντίζουμε με λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών για πιο κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα με κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.