Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- Αποψύχουμε τις γαρίδες.
- Ψιλοκόβουμε τις 4 και τις κρατάμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπασμένο σκόρδο και τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες 1½ λεπτό αναποδογυρίζοντάς τες στην μέση της διαδικασίας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε και κρατάμε στο πλάι.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
- Στο ίδιο σκεύος χαμηλώνοντας ελαφρά την εστία, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι και σέλερι και σοτάρουμε για 3´να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1΄ να γυαλίσει και να ζεσταθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας και τα κλωνάρια του βασιλικού. Σοτάρουμε για 2΄.
- Σταδιακά ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό (1 φλ. την φορά) ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί.
- Κάθε φορά πρέπει να πίνει τον ζωμό να στεγνώνει τελείως το ρύζι και μετά να προσθέτουμε την επόμενη δόση.
- Μετά από 17-18´ μαγειρέματος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, τις σοταρισμένες γαρίδες λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2΄.
- Τέλος όταν έχει χυλώσει το ρύζι και έχει αρχίσει να δημιουργείται κρέμα από το άμυλο ολόγυρά του αποσύρουμε από την εστία.
- Αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχόμενα να γίνει κρεμώδες το ριζότο.
- Σε αυτή την φάση θέλει συνεχές ανακάτεμα, όχι όταν είναι στην φωτιά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Αμέσως ισομοιράζουμε σε 4 πιάτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Απολαμβάνουμε το ριζότο γαρίδας με ντομάτα ζεστό με την πλούσια κρεμώδη υφή του πριν κρυώσει και στεγνώσει.