Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το μισό βούτυρο να λιώσει σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το λουκάνικο και σοτάρουμε για 1′.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τον τρίβουμε στην βάση του τηγανιού για 1′.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αν θέλετε πικάντικη γεύση προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν.
- Σιγοβράζουμε για 15-20′ να πυκνώσει η πλούσια σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 7-8′.
- Με τρυπητή κουτάλα όπως στάζουν τα μεταφέρουμε στην σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βράζουμε ανακατεύοντας για 1-2′ τα ζυμαρικά να ρουφήξουν όλη την δεμένη σάλτσα και να μείνουν “al dente”.
- Για πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε λίγο από νερό των ζυμαρικών.
- Τα σερβίρουμε ζεστά σκέτα ή με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.