Μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά ) με πλούσια δεμένη σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο.

Μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά ) με πλούσια δεμένη σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1

Για τα κοχύλια με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο

  • 75 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 500 γρ. μεγάλα κοχύλια
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το μισό βούτυρο να λιώσει σε μέτρια ένταση.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να γίνουν διάφανα.

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το λουκάνικο και σοτάρουμε για 1′.

    Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τον τρίβουμε στην βάση του τηγανιού για 1′.

    Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.

    Αν θέλετε πικάντικη γεύση προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν.

    Σιγοβράζουμε για 15-20′ να πυκνώσει η πλούσια σάλτσα.

    Εν τω μεταξύ, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 7-8′.

    Με τρυπητή κουτάλα όπως στάζουν τα μεταφέρουμε στην σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

    Βράζουμε ανακατεύοντας για 1-2′ τα ζυμαρικά να ρουφήξουν όλη την δεμένη σάλτσα και να μείνουν “al dente”.

    Για πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε λίγο από νερό των ζυμαρικών.

    Τα σερβίρουμε ζεστά σκέτα ή με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται