Bundt cake πορτοκάλι

Αν σου αρέσει το πορτοκάλι, αυτό το bundt cake πορτοκάλι πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε!

Εύκολη
0:55

12

10 λεπτά

45 λεπτά

bundt cake

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ BUNDT CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ BUNDT CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
    3. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε μεσαία σχάρα.
    5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα κρατάμε στην άκρη.

ΚΕΪΚ

    1. Βάζουμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει για 1′.
    2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά με το μίξερ σε λειτουργία.
    3. Χτυπάμε για 2-3′ να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Όταν αποκτήσει ανοιχτόχρωμο κίτρινο χρώμα και γίνουν κρέμα τα υλικά, τότε προσθέτουμε τα αυγά.
    4. Τα προσθέτουμε ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών. Δυναμώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 1′ να εξουδετερωθεί η μυρωδιά των αυγών.
    5. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
    6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ (χαμηλή) και εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα, αλεύρι κοσκινισμένο και χυμό πορτοκαλιού.
    7. Πάντα ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.
    8. Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
    9. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα.

ΨΗΣΙΜΟ

    1. Ψήνουμε για περίπου 45′ λεπτά μέχρι να φουσκώσει να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε στο κέντρο του μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή από ζύμη, είναι έτοιμο.
    2. Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10-15′.
    3. Έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα ώστε να κρυώσει τελείως.
    4. Το κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο και ακαταμάχητο. Σερβίρετε το σκέτο ζουμερό και ολόφρεσκο ή γαρνίρετε προαιρετικά με λίγο γλάσο.

ΓΛΑΣΟ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

    1. Ανακατεύουμε την άχνη με λίγο νερό να αποκτήσει παχιά σύσταση. Ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση ή λίγη άχνη για πιο πυκνή σύσταση.
    2. Περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Tips

  • Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) στην κάτω σχάρα, στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
Απόρρητο